Michaela von Kügelgen, eller Kugge som hon oftast kallas, är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors. Hon har skrivit en essä i samlingen En liten bok om förälskelse. Essän heter Att överleva ett brustet hjärta.

1. När började du skriva?
Jag har alltid skrivit – redan innan jag kunde skriva själv. Min första berättelse ”skrev” jag på dagis så att jag dikterade den för min dagistant. Under hela skoltiden har jag skrivit egna berättelser och skickat extra texter till alla modersmålslärare. I januari 2013 började jag skriva på det som blev min första roman och hoppas på att få skriva livet ut.

2. Vad är roligast och vad är svårast med att skriva?
Det roligaste är när texten överraskar mig. Alltså när fingrarna skriver något på tangentbordet som jag inte visste att jag hade inom mig. Det är också härligt när alla bitar faller på plats – för mig sker det oftast i redigeringen. Det svåraste är att hitta rätt ton och att få helheten att hänga ihop.

3. Hur märker du att du är förälskad?
Jag känner mig inte trött fastän jag sovit för lite, utan är bara löjligt nöjd hela tiden. Jag vill också skicka en massa meddelanden till personen i fråga och pratar helst hela tiden om vilken underbar människa jag träffat. Jag har också en väldigt stark intuition och brukar bli kär snabbt om magkänslan säger att det är rätt.

 

Fotot är taget av Michela von Kügelgen.