Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/heselius/public/html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5753
Till läraren | En liten bok

”Vad coolt att nån skriver om de här frågorna! Unga funderar mycket på klimat och sexuella trakasserier, men vi hittar inte såna här texter, skrivna av unga finlandssvenskar för oss. Viktigt och bra!”
studerande första året i Topeliusgymnasiet

”Lättare att hänga med och ta till sig då det är kort text. Man lär sig att analysera en bok under kortare tid, för det är lättare att hitta tema och budskap i en kortare text. Man tappar inte tråden då man läser en kortare text under kortare period. Roligt att göra analys i grupp då alla läst samma bok!”
elever i Strömborgska skolan, Borgå

 

Det pedagogiska materialet till En liten bok om klimatpåverkan består dels av analysunderlag för eleverna, dels av förslag på kreativa uppgifter för att utvidga läsningen. Klicka på pärmarna så får du analysunderlagen som pdf.

     

Här hittar du förslag på kreativa uppgifter du kan göra när ni arbetar med samlingen En liten bok om klimatpåverkan i klass. De kreativa uppgifterna är kopplade till de olika texterna, men det går bra att anpassa dem så att de passar även övriga texter i samlingen.

***************************************************************************************************

Det pedagogiska materialet till En liten bok om sexuella trakasserier består av instruktioner för hur ni på olika sätt kan bearbeta texterna genom grupparbeten. Klicka på pärmarna så får du instruktionerna som pdf.